Home
Rieten matten

Rieten matten

Op zoek naar rieten matten? Rietmatten van de Rietmattenspecialist kunnen voor veel dingen gebruikt worden! Wil jij een rietmat gebruiken ter decoratie voor je tuin of balkon?

Ook kan een rietmat gebruikt worden als goedkope bekleding van je tuinafscheiding, als schutting, balkonscherm, rieten plafond van een overkapping of al dakbedekking van een pergola. Maar welke rietmatten hebben ze ?

De Rietmattenspecialist heeft 3 soorten matten. Zo zijn er gepelde matten, ongepelde matten en dikke matten.

Gepelde rietmatten. Bij de gepelde rietmatten is de buitenste laag van het riet verwijderd. Hierdoor krijgt het riet een gele en tropische uitstraling wat erg leuk staat in elke tuin en balkon. Voornamelijk wordt deze variant gebruikt als decoratie. Ook geeft deze variant geen rietschilfers af dus blijft je huis schoon. Ideaal voor in je huis dus!

Ongepelde rietmatten. Ongepelde rietmatten is het tegenover gestelde van de gepelde rietmatten. Deze onbewerkte variant is ideaal voor buiten gebruik en is erg stevig. Vaak wordt deze soort ingezet als tuinhekbekleding en als rieten tuinscherm.

Dikke rietmatten. De dikke rietmatten hebben dikkere stengels dan de twee varianten hierboven. Hierdoor is deze soort uiterst geschikt als schutting. Door de dikke stengels, zorgt deze variant voor een maximale gezichtsdichtheid, waardoor je meer privacy kan genereren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *