Verzekeringen
ZO SLUIT JE EEN PASSENDE BEGRAFENISVERZEKERING AF!

ZO SLUIT JE EEN PASSENDE BEGRAFENISVERZEKERING AF!

Of we het nu willen of niet, het houdt voor ons allemaal een keer op. Het is daarom handig om een begrafenisverzekering af te sluiten, zo bescherm je je nabestaanden tegen financiƫle gevolgen. Het geeft namelijk een rustig gevoel als alle zaken rondom het overlijden geregeld zijn. Weten hoe je de juiste verzekering kiest? Dat lees je in dit artikel.

Kapitaal- of naturaverzekering
Voordat je een keuze tussen deze twee begrafenisverzekeringen maakt moet je natuurlijk wel weten wat ze inhouden. Bij een kapitaalverzekering bouw je voor je uitvaart een bedrag op. Dit bedrag komt beschikbaar bij het overlijden. De familie kan met dit bedrag de producten en diensten betalen voor de uitvaart. Bij een naturaverzekering worden de diensten uitgevoerd van het verzekerde bedrag. Alles wordt dan geregeld zoals dat van tevoren is afgesproken. Als er dan nog wensen van de familie bij komen, wordt dit niet vergoed.

Een medische keuring
Bij sommige begrafenisverzekeringen hebben ze een medische keuring of moet je een vragenlijst invullen. Hier kijken ze naar bij het toelaten van de verzekering. Als je niet gezond bent kan het zijn dat je een hogere premie dan normaal moet betalen, dit komt omdat je een hoger risico vormt. Er zijn ook begrafenisverzekeringen die niet dit soort eisen stellen, als je dus niet helemaal gezond bent kan je beter kijken naar een andere begrafenisverzekering.

Vergelijken
Ondanks dat je al jouw wensen nu op een rijtje hebt, is het toch altijd verstandig om begrafenisverzekeringen te vergelijken. Er zijn nu nog verzekeraars waaruit je moet kiezen. Doordat je weet wat voor soort verzekering je wilt, vallen er al een aantal verzekeraars weg. Degene die er dan nog overblijven kan je gaan vergelijken. Kijk wat hun eisen zijn, hoe duur een verzekering is en wat je ervoor terug krijgt. Als je deze stappen doorloopt kom je bij de juiste begrafenisverzekering terecht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *